Anca Gilca's Blog

Invata formele si cauta ceea ce nu are forma

Daca ai gasi un portofel, pe strada, din intamplare, cu 650 lei in el…ce ai face? 21/12/2009

Filed under: Forme diverse... — Anca Gilca @ 19:23

Daca ai gasi un portofel, pe strada, din intamplare, cu 650 lei in el…ce ai face?Mai ales in aceasta perioada in care cheltuim foarte mult si orice ban in plus e binevenit. Cu 650 lei poti face multe: o excursie la munte, o masa mai bogata de Craciun, cadouri in plus pentru iubit/iubita,  haine noi pentru tine…sau poate platesti o chitanta restanta sau poate un batran isi cumpara medicamentele ce il tin in viata.

Tu ce ai face daca ai gasi acesti bani?Cine ar castiga: ingerasul din partea dreapta sau dracusorul din stanga? Inainte de a raspunde, citeste stirea de mai jos, am gasit-o intr-un ziar iesean. Felicitari celui ce a actionat asa!!!

A găsit un portofel cu 650 lei şi l-a dat poliţiştilor

Un portofel plin cu bani, găsit pe stradă, nu l-a tentat pe Mihai U. (20 de ani, din Iaşi). Studentul nu a stat mult pe gînduri şi s-a dus la Secţia 3 Poliţie, unde a predat portofelul şi le-a spus oamenilor legii unde l-a găsit. În prezenţa acestuia, poliţiştii au verificat conţinutul portofelului şi au găsit în interior suma de 650 lei şi chitanţe fiscale pe numele unei femei din Iaşi. Aceasta a fost identificată şi chemată la sediul secţiei, unde bunurile găsite i-au fost restituite.”(evenimentul.ro)

Acum, va rog, impartasiti-mi gandurile voastre: ce ati fi facut in locul lui Mihai?

Advertisement
 

4 Responses to “Daca ai gasi un portofel, pe strada, din intamplare, cu 650 lei in el…ce ai face?”

  1. vladimir Says:

    as fi facut la fel,a fost un gest frumos

  2. Loredana Says:

    Exista un proverb/o zicere: ce tie nu-ti place altuia nu-i face. Daca tu ai fi cel ce pierde acel portofel cu acea suma ti-ai dori sa il primesti inapoi – si banii si actele, nu? In acest mod ar trebui sa gandim toti intr-o asemenea situatie. Bravo domnului ce a returnat portofelului si la cat mai multe astfel de exemple!

  3. cu siguranta acelasi lucru pe care l-a facut Mihai.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s