Anca Gilca's Blog

Invata formele si cauta ceea ce nu are forma

Traim in Romania si asta ne dezamageste! 19/01/2010

Filed under: Forme diverse... — Anca Gilca @ 17:56

Avem oameni talentati, deosebiti, muncitori care duc numele tarii peste hotare in diverse domenii de activitate. In ultimul timp am citit tot mai multe materiale despre elevii de liceu sau studentii care au participat la diverse concursuri/olimpiade internatioanale si au castigat! De apreciat!Felicitari celor care investesc timpul lor in astfel de activitati!

Insa felicitarile mele la ce folosesc? Pot sa aduca un zambet…si atat! De ce spun asta? Pentru ca un elev iesean a castigat medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Fizică, Matematică şi Informatică, desfasurata la Kazakhstan, in perioada 11-17 ianuarie. Bun!Toate bune si frumoase pana acum! Insa, parintii elevului Andrei Piroiu nu au avut sustinere.

„Această olimpiadă internaţională nu are echivalent în România, motiv pentru care nu este susţinută de la bugetul Ministerului Educaţiei. Trebuie spus că elevul Andrei Piroi şi-a plătit singur deplasarea cu avionul, investind 1.000 euro”, a declarat Rodica Perjoiu, profesorul îndrumător al elevului şi inspector de fizică.

Mda…deci traim in Romania si asta ne dezamageste cu adevarat!!!

Advertisement
 

4 Responses to “Traim in Romania si asta ne dezamageste!”

 1. Stefan Says:

  un titlu mai bun nici ca se putea.imi place cum scrii.as zice ca ai talent:D

 2. Anca Gilca Says:

  Eu sper ca inca avem tineri care nu se lasa invinsi si dezamagiti de sistemul de invatamanat romanesc. Sper ca noi sa nu ajungem dezamagiti si fara motivatie! Multumesc pentru apreciere Stefan!:)

 3. Andreea Says:

  Eu din totdeauna am considerat ca suntem un popor ‘dotat’ cu inteligenta, modesta, intr-adevar, dar folositoare. Si ce ‘spui’ tu, adevar ‘graiesti’!

 4. Robi Says:

  Noi , romanii, de-a lungul istoriei, am contribuit foarte mult(citez aici mari personalitati ca:Ana Aslan,Victor Babes, Constantin Budeanu, Elie Carofoli, Henri Coanda, Traian Vuia, Dragomir Hurmuzescu(parintele radiodifuziunii romane:p), Nenitescu, Aurel Persu, Nicolae Teclu, Elisa Leonida Zamfirescu…si multi altii), dar, noi nu am stiut niciodata sa ne facem cunoscuti, sa iesim in fata; am fost modesti si ne-am multumit doar cu multumirea ca am creeat ceva folositor; in concluzie:nu am avut abilitati de “pr”…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s