Anca Gilca's Blog

Invata formele si cauta ceea ce nu are forma

In cinstea unei zile minunate! 24/03/2010

Filed under: Coltul cu ganduri — Anca Gilca @ 09:18
Tags:

Incercam zilele trecute sa gasesc reteta zilei perfecte, reteta care sa ne faca pe toti sa zambim seara si sa spunem :”Am avut parte de o zi minunata!”

Am pornit gandindu-ma la zilele bune pe care le-am avut in ultimul timp si am analizat factorii care mi-au influentat bunadispozitie. Lista ramane vesnic deschisa:  o cafea dulce, un dus rapid, soarele care bate in geam, aerul care te face sa simti primavara cum adie usor prin par, haina subtire de primavara, adidasi, un telefon cu o veste buna sau cu o apreciere, o privire in oglinda, o imbratisare calda, un bebelus care iti se uita cu ochi mari la tine, un catel care da din coada zglobiu sau o pisica ce miauna si vrea alintata.  Nu-i asa ca macar o data pe zit e intalnesti cu unul din acesti “factori”? In cazul acesta urmeaza intrebarea: de ce nu avem parte de aceasta “zi minunata” in fiecare zi?

Trebuie sa invatam sa ne bucuram de ceea ce ne inconjoara, de ceea ce avem si ni se ofera! Cred ca, din “factorii” expusi mai sus,  partea cu privitul in oglinda este foarte importanta, atat pentru femei cat si pentru barbati: Amice cititor, uita-te in oginda si spune-ti ca esti frumos, ca esti multumit de aspectul tau fizic! Ignora cosul de pe frunte, punctele negre, parul ciufulit sau vreun fir rebel, barba cam mare, sprancenele care nu sunt chiar aranjate si zambeste cu toata increderea!  Esti frumos, esti apreciat de cei care stiu sa aprecieze( nu baga in seama comentariile negative) si te simti extraordinar de bine in pielea ta!

Hai! Curaj! Iesi la aer! Nu-i asa ca ti se pare ca toata lumea iti zambeste , ca vanzatoarea de la covrigarie e mai draguta, ca tonomatul de cafea parca a preparat cafeaua mai repede, ca pana si controlorul RATP e mai simpatic? Nu-i asa ca simti ca ai toata puterea in maini, ca esti capabil sa semnezi orice contract, sa ai cel mai bun proiect, sa iei nota cea mai mare, sa obtii jobul dorit sau sa cuceresti baiatul/fata care iti place?

Hai, da-te jos din pat cu curaj si mergi la oglinda! Infrunta orice temere, orice suparare, orice cos sau punct negru pentru ca TU azi vei avea o zi superba!!!

(articol publicat in revista IasulMonden)

Advertisement
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s