Anca Gilca's Blog

Invata formele si cauta ceea ce nu are forma

Insanatosirea optimismului nostru! 24/03/2010

Filed under: Coltul cu ganduri — Anca Gilca @ 09:16
Tags: ,

Probabil va asteptati ca al nostru colt cu ganduri sa contina idei despre Valentine’s Day in aceasta saptamana. Nu, nu voi scrie despre asa ceva! De ce? Simplu: consider ca dragostea trebuie impartasita in fiecare zi, nu doar pe 14 sau 24 februarie.

Mai bine sa ne focalizam atentia pe lucruri mai importante, cum ar fi “sanatatea” optimismului nostru. Cred ca ne cam imbolnavim. Suntem din ce in ce mai ingrijorati, pasim tot mai des in acele perioade “depresive”, gandurile ne sunt tot mai acaparate de lipsa banilor si efectele  acestui fapt. Pe de o parte asa este, daca ai bani te poti ingriji, iti poti satisface nevoile primare, te poti relaxa, te poti alinta cu o prajitura sau o haina noua sau cu un weekend la munte, poti sa aduci zambetul pe buze celor dragi din viata ta. Insa daca nu ai bani, te intrebi ce ai putea face, te ingrijorezi, nu dormi noaptea cum trebuie, slabesti, esti irascibil si cred ca as putea continua cu aceste “simptome ale imbolnavirii optimismului”.

Cum ar fi sa avem blank in minte pentru 10 minute? Incercam acest exercitiu: 10 minute fara griji, fara lucruri neplacute in viata noastra! Suna bine nu? Este, intradevar, recomandat ca inainte de a adormi sa ne eliberam mintea de griji, pentru a ne putea odihni, sa ne linistim in fiecare zi cateva minute si sa facem o activitate care ne relaxeaza si ne place. De exemplu, eu doar privesc tavanul si imi imaginez ca voi trece peste toate greutatile. E chiar linistitor si ma motiveaza! Daca avem puterea sa visam si sa fim optimisti, automat ne sporim sansele de a trece peste probleme, neplaceri, dezamagiri.

Sunt alaturi de voi in fiecare saptamana la Coltul cu ganduri. In aceste randuri ne vom expune ideile, parerile, ofurile. Va invit sa discutam si sa dezbatem in speranta ca vom gasi reteta perfecta de a trece peste aceasta “imbolnavire a optimismului nostru”!

(articol publicat in revista IasulMonden)

Advertisement
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s