Anca Gilca's Blog

Invata formele si cauta ceea ce nu are forma

Tu cum si cui directionezi cei 2%? 09/01/2012

Filed under: Profesional — Anca Gilca @ 08:38
Tags: , ,

Intai de toate, sa intelegem ce-i cu 2% si de ce va fi agitatie in urmatoarea perioada pe toate canalele.

In functie de forma de colaborare pe care o avem cu angajatorul nostru, suntem datori sa platim statului roman impozit de veniturile noastre. Un procent 2% din acest impozit pe venit poate fi directionat catre o organizatie non-guvernamentala (conform art. 57 si 84 din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal). Cu alte cuvinte, fie ca vrem, fie ca nu vrem, noi trebuie sa platim impozit pe venit si acum avem posibilitatea sa directionam un procent din acest impozit catre un ONG. Daca nu directionam in nicio directie acesti 2% atunci ei oricum vor intra in visteria statului roman.

Acesti 2% nu reprezinta o donatie sau o sponzorizare, ci sunt parte a bugetului de stat, adica exact 2% din impozitul pe care oricum il platim in fiecare an.

Pentru a putea face ceea ce am notat mai sus trebuie sa completam un formular. Inainte, trebuie sa ne informam si sa vedem cui alegem sa dam acesti bani.

Probabil deja stiti ce urmeaza sa scriu: PRIME Iasi. Eu voi directiona cei 2% din impozitul pe venit catre Asociatia Studentilor la Comunicare si Relatii Publice pentru ca ea m-a format ca viitor specialist in domeniul in care lucrez. In PRIME Iasi am facut strangere de fonduri si am vazut cat de greu este sa faci rost de tot ceea ce iti trebuie pentru a bifa cu succes organizarea unui eveniment.

Poate ca va suna siropos, insa daca nu ar fi fost PRIME Iasi in viata multor studenti de la CRP atunci studentia lor ar fi fost saraca, viitorul lor ar fi fost sarac. Chiar si un cadru didactic din Catedra de Comunicare a recunoscut ca specializarea “Comunicare si Relatii Publice” nu ar fi crescut frumos fara spirijinul acestui ONG.

Pentru mine, pentru voi acesti 2% nu inseamna nimic pana la urma pentru ca oricum ii dam statului roman.

Sa facem ca acesti bani sa insemne ceva pentru organizatia care conteaza pentru noi! Pentru mine conteaza PRIME Iasi!

Nu stiu daca si pentru voi conteaza tot PRIME Iasi insa va indemn ca atunci cand veti decide cui directionati cei 2% sa luati in considerare si ONG-ul de suflet al studentilor CRP-isti!

*Sursa foto: http://school.discoveryeducation.com/

Advertisement
 

2 Responses to “Tu cum si cui directionezi cei 2%?”

  1. ines Says:

    Da, și cei 2% ai mei tot către PRIME Iași merg :).


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s